June 20, 2024

mvnavidr

Comfortable residential structure

Austin Dwelling & Layout Award Winners: Residence

Accent Dwelling Unit (Casita/Garage Apartment)

David Wilkes Builders / Pool Cabana

Once a dingy apartment house, this North College device was revived into a fully working poolside amusement region. The accent dwelling device characteristics a minimalist glance with a navy-painted kitchenette, a dining nook, a powder bathtub, brown-and-white tile, bohemian pillows, and a great deal of plants. davidwilkesbuilders.com

 

Architecture | Contemporary | Up to 3,500 Sq. Toes

A Parallel Architecture / Canopy Home

This layout by A Parallel Architecture employs a substantial cover structure, economically produced but thoroughly proportioned and in depth, to deliver for a collection of outdoor dwelling spaces organized all around a substantial central courtyard. The home’s roof cover and overhangs are configured to consider advantage of exceptional solar orientation and prevailing breezes, even though the setting up footprint is carefully threaded involving the towering oak and pecan trees to increase advantageous seasonal shading. aparallel.com

Photograph by Casey Dunn.

 

Architecture | Fashionable | Additional than 3,500 Square Ft

Dick Clark + Associates Architecture + Interiors / Skybox

Employing two straightforward and exquisite varieties, Dick Clark + Associates additional a sense of discovery from the second you step onto this property—from the entry sequence that envelopes you in a visual, tactile expertise by the flooring approach that opens up to interact the landscape. The substance palette on each the exterior and inside of the residence are heat, classic products, but employed in a reductive and present-day way that is edited but however lavish. dcarch.com

Picture by Dror Baldinger.

 

Apartment/Loft/Condo

David Wilkes Builders / Austin Town Lofts

For this renovation, the intent was to develop a striking but peaceful backdrop towards which the owner’s art, furnishings, and collections could choose prominence. The team put charcoal Dal-tile flooring in the course of the condo and worked with Stone Oak Millwork for components like a constructed-in eating desk and two-story media and storage cupboard. A lime green backsplash and citron yellow glass bench panel additional pops of shade. davidwilkesbuilders.com

 

Historic Renovation (50 Several years and More mature)

Bercy Chen Studio LP / Foothill Home

At this residence, which was a renovation and addition of a midcentury present day dwelling, the things of architecture, character, and light are utilised to proficiently generate a sense of quiet and comfort and ease for its inhabitants. An open-strategy general public wing that maximizes communal space and a modestly sized non-public wing delineated the house’s contemporary layout. Bercy Chen Studio’s addition and renovation builds on the L-formed approach to accommodate for the home’s current-day owners. bcarc.com

Picture by Andrea Calo.

 

Dwelling in the Hill State

Cornerstone Architects, LLP / Spicewood Residence

The aim for this Hill State up to date household was to work with the land. The layout nestles the property inside the current are living oak trees and incorporates a patio oriented all around a big are living oak up coming to the pool. All-natural light and open spaces have been important components, and remote-controlled operable transom home windows were integrated to act as a thermal chimney to amazing off the most important rooms. cornerstonearchitectsllp.com

Picture by Chase Daniels.

 

Interior Design and style | Modern-day

Sarah Stacey Inside Style and design / Ladera Norte

When operating on this venture, Sarah Stacey Interior Style and design improved the constrained palette of white, black, and oak by different textures during the dwelling. Special touches were added by producing a custom made floating white oak self-importance in the visitor bathroom, custom made wooden pulls in the key bathroom/closet, and black finger grooves in the kitchen cupboards. sarahstaceydesign.com

Photograph by Molly Winters.

 

Inside Design | Common

BANDD Structure / Camelot New Build

For this new build, the shopper asked for a down-to-earth vibe that felt snug for entertaining. The owners wanted their area to have a modern day farmhouse experience to it, so that theme considerably affected the final decision course of action for deciding upon materials. To distinguish the home, BANDD Design performed with several textures, colours, and an array of wallpapers. bandddesign.com

Picture by Molly Culver.

 

New Model House (Architecture)

Barron Personalized Structure / City Retreat

This property boasts good sights of downtown Austin and a spacious rooftop-stage extra balcony that is ideal for hosting. The design and style by Barron Custom Design is rooted in a artistic craftsman vernacular, and the just one-of-a-form kitchen area backsplash and period-specific gentle textures supply an up to date vacation to the ’60s. barroncustomdesign.com

Image by Mark Adams Media.

 

Rework | Up to 1,000 Square Ft

Hey Now Interiors / Desert-Stylish Coloration Bomb

For this classy transform, Hey Now Interiors laid new flooring, brightened up the partitions, gutted the kitchen area and bathrooms, identified items that suited the house owners, and compensated homage to the points the pair loves: this kind of as pet dogs, cocktails, tunes posters, and loved ones heirlooms. They added color in rugs, ceilings, and walls during the dwelling and bounced gentle wherever they could with brighter hues and glass-paned doorways. heynowinteriors.com

Photograph by Avery Martin.

 

Remodel | Additional than 1,000 Square Feet

Webber + Studio, Architects / Toyath Residence

In this renovated freedman’s cottage in Austin’s historic Clarksville neighborhood, linear skylights, frosted glass partitions, and enough home windows bathe the residence in swaths of mild that, mixed with a natural palette anchored by partitions clad in oak, produces a serene, comfortable atmosphere reminiscent of the home’s historical roots. Custom made, domestically sourced steel fixtures in the course of reinforce its contemporary metamorphosis into a 21st-century landmark. webberstudio.com

Photograph by Jake Holt Images / Chloe Gilstrap Pictures.

 

Architecture | Regular | Far more than 3,500 Square Toes

Cornerstone Architects, LLP / Ledge Mountain Residence

Built for household lifetime and entertaining, this home sits on a huge-sloped web page with breathtaking Northwest Hills views and nature trails operating together Bull Creek. The domicile is designed to increase purely natural lighting and consider complete benefit of the bordering vistas. Its recessed entry with steel-and-glass front doorways prospects into a gentle and airy two-tale foyer highlighting sights to the again. cornerstonearchitectsllp.com

Photo by Shade Degges.